Notenfudge

Gepubliceerd op 25 mei 2019 om 15:18

Ik zelf hou heel erg van fudge, vooral als het aan mijn gehemelte blijft plakken. Maar toch wou ik een keer iets anders proberen. Zou jij het ook graag willen proberen? Dan heb ik hier het recept.

 

Benodigdheden:

  • 95 g ongebrande hazelnoten (het kan ook met andere noten, maat hazelnoten hebben mijn voorkeur);
  • 395 g gecondenseerde volle melk;
  • 170 g gemengde notenpasta;
  • 50 g ongezouten roomboter;
  • 2 tl vanille-extract;
  • zout 
  • bakpapier;
  • ovenschaal (14 x 22 cm).

 

  1. Verhit een pan zonder olie of boter en rooster de noten in 5 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Neem dit uit de pan als ze goudbruin zijn, laat ze afkoelen op een bord en hak grof.
  2. Verwarm de melk op laag vuur in een pannetje. Voeg vervolgens de notenpasta, boter, het vanille-extract en zout op smaak toe. Blijf 5 minuten roeren, totdat het mengsel stevig wordt. Neem de pan van het vuur en meng de hazelnoten erdoor. Doe de bakpapier in de ovenschaal en doe het mengsel erin. Zet het minimaal 1,5 uur in de vriezer. Snijd de fudge vervolgens in stukken en serveer.

 

bewaartip:

Je kunt de fudge afgedekt een week bewaren in de koelkast en maximaal 3 maanden in de vriezer. Snijd de fudge wel eerst in stukken voordat je ’m invriest.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.